Indien deze nieuwsbrief niet goed leesbaar is, kunt u de webversie bekijken.
Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
 
 
Stadswerk is er voor iedereen die actief is op het gebied van de fysieke leefomgeving. Dus bent u een professional werkzaam in een van de disciplines van dit brede vakgebied? Dan is Stadswerk uw vereniging! Lid worden? Ga naar de website van Stadswerk.
 

VERENIGINGSNIEUWS

Stadswerk regio Zuidwest van start
Ruim 30 professionals namen op 20 april deel aan de startbijeenkomst van Stadswerk regiogroep Zuidwest. Sprekers namens de gemeenten Breda, Bergen op Zoom en Middelburg boden een inkijkje in hun lokale en regionale inspanningen op het gebied van klimaatadaptatie. Samenwerking blijkt een must en idealiter gebeurt dit in kleine, slagvaardige verbanden. Wilt u in contact staan met uw collega’s in de regio en aanhaken bij de regio Zuidwest? Of toetreden tot het regiobestuur?

Mailt u dan naar Louise Kok

Werksessie ‘Klimaat en bestaande bouw’, Overijsel
Ook in de regio Overijssel staat klimaatadaptatie hoog op de agenda. Op 21 juni brengt de regiogroep Overijssel verschillende partijen bij elkaar in een werksessie met dit thema. Het KNMI verzorgt de ‘warming up’, waarna deelnemers vooral praktisch met klimaatadaptatie aan de slag gaan. 

Meer informatie en aanmelden

‘Community of practice’ Duurzaam GWW 2.0 gestart
Op 25 april jl kwamen de deelnemers aan de ‘Community of practice’ rondom de Green Deal Duurzaam GWW voor de tweede keer bij elkaar in Utrecht. Daar bleek een heel aantal gemeenten al begonnen met het toepassen van de uitgangspunten van de Green Deal in projecten. 

Meer informatie en aanmelden

Special magazine ‘Klimaatadaptatie’
Volgende week verschijnt Stadswerk Magazine 4. Daarbij vindt u ook een special over klimaatadaptatie. Daarin leest u onder andere een interview met de Kopenhaagse klimaatburgemeester Morten Kabell. Hij vertelt hoe Kopenhagen werk maakt van haar stevige klimaatambities. Morten Kabell is ook één van de sprekers tijdens de studiereis van Stadswerk naar Kopenhagen, van 13 tot en met 15 september. Voor deze reis zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. 

Meer informatie

Algemene Ledenvergadering 8 juni a.s.
Op 8 juni a.s. is de Algemene Ledenvergadering van Stadswerk. Formele agendapunten komen aan bod, maar de bijeenkomst staat ook in het teken van uitwisseling. Hoe goed kennen we elkaar en wat kunnen we van elkaar leren? Locatie is Landgoed Rhederoord in De Steeg. 

Aanmelden

___________________________

Advertenties 

Smart & Safe City Event

At 7 and 8 June 2017 the Smart & Safe City Event takes place in The Hague, Netherlands. Governments, corporates and knowledge institutions will work together on smart solutions for safety and security in the city (of the future).

Innofra


#4/mei/2017
 

ACTUEEL 

Omstreden plan Waterwijk Reeve in Kampen aangenomenDe gemeenteraad van Kampen heeft onlangs ingestemd met de bouw van de waterwijk Reeve aan de nieuwe waterverbinding het Reevediep. Lees door...

ADVERTENTIE
ACTUEEL 

Benchmark elektrisch rijden 2017

De best scorende gemeenten inzake het elektrisch rijden in 2017 zijn Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ten opzichte van de vorige benchmark in 2016 is er tevens een aantal gemeenten dat fors beter scoorde dan het afgelopen jaar. Lees door...

AGENDA

Vakbeurs ruimte en lichtDe Vakbeurs Ruimte & Licht is een gratis vakbeurs met lezingen. Het eendaagse evenement is voor professionals die werkzaam zijn in het vakgebied openbare verlichting. Lees door...


ACTUEEL 

Wijkvermenging vergroot problemen

Probleemjongeren zijn niet gebaat bij een betere buurt; dit blijkt uit recent gepubliceerd onderzoek van Jaap Nieuwenhuis, Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Lees door...


ACTUEEL 

Recordhoeveelheid drugsafval in Noord-Brabantse bossen

Er is nog nooit zoveel chemisch xtc-afval gedumpt in de Noord-Brabantse bossen als in 2016. In heel Nederland werd vorig jaar op 177 plekken afval uit drugslabs gedumpt, iets wat zeer schadelijk is voor de natuur en het milieu. Lees door...
 

OPROEP 

Blog mee op de website deopenbareruimte.nuBent u werkzaam in de openbare ruimte en bent u bezig met een mooi project zoals de herinrichting van een plein, het gebruik van milieuvriendelijke manieren om van onkruid af te komen, de herbestemming van erfgoed etcetera? Dan horen wij dat graag. U kunt er namelijk bij ons over bloggen op de website deopenbareruimte.nu. Alle onderwerpen die te maken hebben met de openbare ruimte zijn welkom. Er mag gemaild worden naar Zara Mansourova.  

STADSWERK MAGAZINE

verschijnt 9 mei


 

In dit nummer:

Riothermie in Velsen
Het Vellesan College krijgt het eerste schoolgebouw in Nederland dat verwarmd én gekoeld gaat worden met riothermie. Harry van Wijk, senior adviseur huisvesting van de Dunamare Onderwijsgroep en Richard van Hardeveld, beleidsmedewerker riolering en grondwater, blikken terug op hoe deze energierijke samenwerking tot stand kwam en kijken vooruit. 'We zouden het zo weer doen.'

Potentieel besparen op riool
Pvc-rioleringsbuizen gaan mogelijk langer mee dan gedacht. Onderzoek uit de afgelopen jaren wijst die richting op. Gemeente Ede liet daarom een onderbouwde restlevensduuranalyse uitvoeren. Op die manier wordt de kwaliteit van de riolering gecontroleerd, voordat eventueel besloten wordt tot vervanging.

Iedereen met internet kan meedoen
Voor de kazerneterreinen in de regio’s Den Helder en Soesterberg zijn Eijkelboom bv en Greenpoint bv een bijzonder partnerschap aangegaan. Het tekent de toekomst van het beheer van de openbare ruimte, waarin geïntegreerde contracten en gezamenlijk werken vanuit de cloud de norm zullen zijn.

De buurtbatterij op het dak
Buurtbewoners kunnen samen hun zelf opgewekte energie opslaan in een buurtbatterij. Op dit moment zijn er al twee in bedrijf, in Rijsenhout en Etten-Leur. De verwachting is dat dit aantal flink gaat toenemen de komende jaren. Welke stappen zijn daarvoor nodig, welke partijen zijn daarbij betrokken en wat zijn de belangen?

______________________________

Advertenties

OVLNL

Over circulair inkopen van openbare verlichting leven nog veel vragen. OVLNL gaat het thema prominent op de agenda plaatsen. Wij zoeken gemeenten met de vraag hun vragen of ervaringen te delen. Heb je informatie? Mail dan naar hier.

Groenkeur 

Met Groenkeur in een bestek voldoen opdrachtgevers aan de eisen van maatschappelijk verantwoord inkopen van groenvoorzieningen van de overheid.


Wist u dat u kunt adverteren in Stadswerk magazine of op de website deopenbareruimte.nu? Voor meer informatie, mail Albert van Kuijk.

Meer informatie over Stadswerk of abonneren op het Stadswerk magazine? Klik hier.

 

Deze nieuwsbrief wordt verstuurd door Stadswerk. Klik hier om u af te melden voor deze nieuwsbrief.