De Tuinliefhebber

De Tuinliefhebber 4 2022

De Tuinliefhebber is een seizoenstijdschrift, dat elk kwartaal door AVVN samen natuurlijk tuinieren wordt uitgegeven en bij zo’n 30.000 lezers op de mat valt. De Tuinliefhebber is voor AVVN een belangrijk communicatiemiddel richting haar leden. Dat zijn op de eerste plaats volkstuinverenigingen en hun leden. Vanaf 2021 wil AVVN nadrukkelijker individuele (volks)tuinders en groenliefhebbers aanspreken en aan zich binden.

De Tuinliefhebber is een tijdschrift dat je uitnodigt naar buiten te gaan: genieten van het groen om je heen, je tuin en alles wat er in je buurt groeit en bloeit. De Tuinliefhebber laat je de seizoenen beleven. Op vrolijke en toegankelijke wijze krijg je informatie en tips over natuurlijk tuinieren en maak je kennis met andere tuinliefhebbers. In interviews en reportages delen zij hun ervaringen en geven zij een kijkje in hun tuin. De Tuinliefhebber biedt je betrouwbare informatie, is een serieus tijdschrift, maar wel met een lichte, vrolijke toon.

Doelen AVVN en De Tuinliefhebber
De belangrijkste doelen van AVVN zijn: samen tuinieren, natuurlijk tuinieren, meer groen, elkaar helpen. Deze doelen komen terug in de artikelen van De Tuinliefhebber.

De Tuinliefhebber verschijnt medio maart (lente), begin juni(zomer), begin september (herfst) en eind november (winter).