Theaterkrant Magazine

Theaterkrant Magazine

Formule

Theaterkrant  Magazine is hét onafhankelijke platform voor de Nederlandse podiumkunsten. Met een zeer goed gelezen website en een verdiepend magazine biedt Theaterkrant een beeld van de volle breedte van de podiumkunsten: toneel, dans, cabaret, mime, jeugdtheater, opera en musical. Met recensies, nieuws en opinies volgt Theaterkrant.nl dagelijks de voorstellingen en ontwikkelingen in de theaters. Theaterkrant Magazine is het vakblad voor de podiumkunsten en volgt de grotere trends in het vakgebied en inspireert het regisseurs, choreografen, artistiek directeuren en andere podiumprofessionals en beleidsmakers door middel van interviews, analyses, en verdiepende kennis.

Lezersprofiel

De lezerskern van Theaterkrant bestaat uit liefhebbers van en professionals in de podiumkunsten. Theaterkrant.nl richt zich op liefhebbers van de podiumkunsten (middle en heavy users) en Theaterkrant Magazine wordt gelezen door een grote verscheidenheid aan theaterwerkers: (aankomend) acteurs en regisseurs, zakelijk en creatief directeuren (beslissers), bestuursleden van podiumkunstinstellingen, marketingmedewerkers en medewerkers van fondsen en adviesraden op het gebied van cultuur. Speciale doelgroepen zijn studenten van toneelscholen, kleinkunstacademies, dansopleidingen en opleidingen cultureel management.

Interesses

Lezers van Theaterkrant voelen zich thuis in cultuur. Ze bezoeken met grote regelmaat toneel- en dansvoorstellingen en concerten, frequenteren musea en galeries, lezen graag en – niet onbelangrijk – houden van goed eten en drinken.

Bereik

Theaterkrant.nl trekt maandelijks ongeveer 100.000 bezoekers.

Theaterkrant Magazine verschijnt in een oplage van 2000 exemplaren, maar heeft dankzij meelezers een vier tot vijf keer zo groot bereik.

Theaterjaarboek

Theaterkrant Magazine heeft regelmatig themanummers, waaraan diverse partijen in het veld meewerken.

Jaarlijks in november verschijnt Theaterkrant Magazine als Theaterjaarboek: een bewaareditie met de belangrijkste persoonlijkheden en trends uit het voorbije theaterseizoen, aangevuld met lijstjes en infographics.