Gezocht Stagiair (web)redactie

Stage webredactie: dit is waarom je stage wil lopen bij Virtùmedia!

Ben je graag bezig met schrijven, ben je creatief én ben je op zoek naar een stageplek? Dan is een stage bij de webredactie van tijdschriftenuitgeverij Virtùmedia echt iets voor jou!

Bij welke websites kan je stagelopen?

IsGeschiedenis.nl is dé website waarop de actualiteit dagelijks in historisch perspectief wordt geplaatst. Door middel van een originele insteek, leuke anekdotes en mooie citaten vertellen wij de historische verhalen die schuilgaan achter het nieuws. Wij bieden achtergrond en perspectief en zijn daarmee een unieke aanvulling op de actualiteit.

Archeologieonline.nl publiceert het laatste archeologische nieuws uit binnen- en buitenland. Opzienbarende vondsten en nieuwe opgravingen komen dagelijks voorbij, maar we schrijven ook over tentoonstellingen, boeken en lezingen.

Schrijven Online is hét platform voor de beginnende en gevorderde schrijver. Met tipartikelen, nieuwsberichten, schrijfoefeningen, blogs en interviews helpen we auteurs in spe op weg met het schrijven van hun boek.

Genoeg.nl is de website voor iedereen die meer wil doen met minder. Op de site worden inspirerende verhalen en tips gedeeld over hoe je gelukkig kan zijn met minder en duurzaam kan leven. Met ook aandacht voor bespaartips, do it yourself en over eerlijk delen in de overvloed en voldoende overhouden voor de generatie na ons.

Support Magazine is een website speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking. Serieus, onafhankelijk, positief van toon en met veel aandacht voor eigentijdse lifestyle-onderwerpen als reizen, wonen, sporten, werk, relaties en auto’s.

Dans Magazine is het grootste danstijdschrift van Nederland. Op de website publiceren we dagelijks dansnieuws over nieuwe voorstellingen en ontwikkelingen in de danssector, we delen interviews met dansers en choreografen, en geven tips over verschillende danstechnieken.

Yoga International heeft naast een focus op yoga, ook oog voor onderwerpen als gezondheid, lifestyle, mindfulness en selfcare. Het hele pakket voor een gezond leven dus, met yoga als fijne basis. Op de site delen we tips, nieuws en interviews.

Wandelmagazine.nu biedt het laatste nieuws, tipartikelen en heel veel wandelroutes voor iedereen die graag in Nederland en daarbuiten wandelt.

Bergwijzer.nl is de website voor iedereen die graag naar de bergen gaat om te klimmen, te wandelen, vakantie te vieren of te wintersporten. De site biedt dagelijks nieuws, evenementen, praktische informatie voor de leukte vakantie en achtergrondartikelen over de bergen.

Bike Explorer is het magazine voor iedereen met een passie voor fietsen én ontdekken. Op de site delen we nieuwe fietsroutes, nieuws en gave achtergrondartikelen.

Wat ga je doen en leren tijdens je stage?

 • Je gaat vooral heel veel schrijven! Van nieuwsberichten en interviews, tot achtergrondverhalen en reportages. Tijdens je stage zul je veel schrijfmeters maken, onder begeleiding van ervaren webredacteuren die meekijken met jouw gestelde doelen.
 • Je gaat eigen ideeën aandragen. Heb je een gaaf idee voor een rubriek? Of wil je die ene schrijver interviewen? Bij Virtùmedia is er veel ruimte voor eigen inbreng zodat jij het beste uit je stage kan halen.
 • Je wordt een ster in doelgroepsgericht schrijven. Virtùmedia heeft een scala aan tijdschriften en websites, en je zult voor meerdere sites schrijven tijdens je stage. Daarmee proef je aan verschillende doelgroepen.
 • Je doet veel digitale vaardigheden op. Zo leer je meer over sociale media, Search Engine Optimization (SEO) en ga je online magazines maken.
 • Je leert hoe het eraan toe gaat bij een echte uitgeverij. Je leert hoe het uitgeefproces werkt, hoe de wisselwerking tussen redactie, sales en marketing eruitziet en hoe je van content een verkoopbaar product maakt.
 • Je bouwt een mooie portfolio aan artikelen op!

Wie ben jij?

 • Je hebt affiniteit met tenminste één van de bovengenoemde titels. We bieden ook combi-stages aan, waarbij je met meerdere sites aan de slag gaat. Veelgemaakte combinaties zijn: IsGeschiedenis + Archeologie Online, Dans Magazine + Yoga International, en alle outdoortitels zoals Wandelmagazine, Bergwijzer en Bike Explorer. Andere combinaties zijn in overleg mogelijk.
 • Je bent gek op schrijven.
 • Je volgt een opleiding gericht op schrijven, bijvoorbeeld redactiemedewerker niveau 4, hbo journalistiek/communicatie of een relevante universitaire opleiding. Voor IsGeschiedenis en Archeologie Online geldt een vereiste van minimaal hbo-niveau.

Wij bieden

 • Een gezellige werkplek voor minimaal 3 maanden bij een professionele uitgeverij.
 • Uitgebreide stagebegeleiding, met oog op jouw leerdoelen.
 • Een hybride werkplek, waarin je thuiswerken kunt combineren met werken op kantoor.
 • Een stagevergoeding

Enthousiast geworden?

Stuur dan je CV en motivatiebrief naar onze HR-medewerker, Diana Stockschen.