Nieuw leven in Nederlands oudste natuurblad De Levende Natuur met restyling en redactieduo!

PERSBERICHT

Zeist, 17 januari 2022

Anno 2022 is De Levende Natuur levendiger dan ooit. Met een volledige restyling en een nieuwe hoofdredactie gaat het oudste natuurblad van Nederland het nieuwe jaar in. 125 jaar geleden richtten E. Heimans en J.P. Thijsse het tijdschrift over natuuronderzoek, veldwerk en alles wat groeit en bloeit en ons altijd weer boeit op. Ook nu weer wordt de hoofdredactie door een duo gedaan: de natuurjournalisten Rob Buiter en Koos Dijksterhuis.

Rob Buiter is vooral bekend van het programma Vroege Vogels op NPO Radio 1 en Koos Dijksterhuis van zijn natuurdagboek in Trouw. Zij willen met De Levende Natuur de kennis over en het enthousiasme voor de natuur aanwakkeren. Hun streven is nieuws uit natuuronderzoek, ontdekkingen tijdens veldwerk en inzichten uit terreinbeheer samen te brengen in een prachtig tijdschrift. Een tijdschrift dat niet alleen voor onderzoekers, wetenschappers, ecologisch adviseurs, boswachters en terreinbeheerders onweerstaanbaar is, maar ook voor serieuze en gepassioneerde natuurliefhebbers in brede zin.

De vreugde over de nieuwe start gaat gepaard met de weemoed van een afscheid. Rik Nijland heeft de afgelopen twee jaar als hoofdredacteur van De Levende Natuur de journalistieke professionalisering ingezet, die Buiter en Dijksterhuis zullen uitbouwen. Zijn opvolgers vinden het een grote eer en tegelijk een hele verantwoordelijkheid om in de voetsporen te treden van Heimans en Thijsse.

Ook de nieuwe vormgeving is een eerbetoon aan de oorsprong van het blad. Het oude logo van de libel van de covers uit de tijd van Heimans en Thijsse is gemoderniseerd om de lange traditie te benadrukken. De rustige, frisse kleuren in het blad zijn geïnspireerd door aarde, lucht en natuur: bruin, blauw en groen. De nieuwe vormgeving ziet er niet alleen prachtig uit, maar leest ook prettiger dan voorheen, met de interessantste artikelen die u van De Levende Natuur gewend bent.


De Levende Natuur is een uitgave van stichting De Levende Natuur i.s.m. uitgeverij Virtùmedia. Voor vragen, interviews en proefnummers: redactie@delevendenatuur.nl Voor samenwerkingen: Tamara van Dijk, marketeer tvandijk@virtumedia.nl Adverteren in De Levende Natuur: Marieke van Lagen, mvanlagen@virtumedia.nl

Geen nummer meer missen? Word abonnee. Het 1e jaar (6nrs) voor slechts € 25,- (i.p.v. € 39,95). Kijk snel op: www.delevendenatuur.nl