Nieuwe podcast: Pad van de Vrijheid

Sinds 2019 bestaat er het Pad van de Vrijheid, een wandelroute in de omgeving van Wageningen. De route heeft als doel wandelaars na te laten denken over het thema vrijheid, en de impact die de Tweede Wereldoorlog hierop heeft gehad. Dit jaar lanceerde Stichting Pad van de Vrijheid ook een eigen podcast, die mede wordt geproduceerd door Arjen van Wifferen, media-adviseur bij Virtùmedia.

De route van het Pad van de Vrijheid is in totaal honderdvijftig kilometer lang en leidt je langs allerlei mooie plekken rondom Wageningen, die je stof tot nadenken geven over het thema vrijheid. De route is niet gemarkeerd in het landschap, maar kan gelopen worden aan de hand van de beschrijving in de bijbehorende Wandelgids. In de gids staat ook veel informatie over de Tweede Wereldoorlog, en teksten en gedichten over vrijheid.

De route is onderverdeeld in dertien etappes en voor iedere etappe zal er een podcastaflevering verschijnen. Iedere aflevering spreken Wim Huijser en Lysbeth Beels van Stichting Pad van de Vrijheid met een nieuwe gastwandelaar, op zoek naar verhalen die het landschap en de route tot leven brengen. Jobbe Wijnen is te gast tijdens de eerste aflevering. Hij is conflictarcheoloog en zoekt naar sporen van oorlog in het landschap. Dat deed hij onder andere op de Grebbeberg in Rhenen waar de eerste etappe van het Pad van de Vrijheid langs voert. Jobbe laat zien dat je het verhaal van de oorlog letterlijk kunt oprapen.

De eerste aflevering van de Pad van de Vrijheidpodcast is nu gratis te beluisteren via Spotify (zoek op Pad van de Vrijheid) en via Springcast.

Ook een podcast laten maken? neem contact op met Arjen van Wifferen: avanwifferen@virtumedia.nl of +31 (0) 30 3075780.

Meer over het Pad van de Vrijheid: padvandevrijheid.nl