Nieuwe uitgave: Van Oppidum Batavorum tot Romeins Fort Vechten

Vorige maand verscheen de nieuwe uitgave van Virtùmedia: het boek Van Oppidum Batavorum tot Romeins Fort Vechten. Auteur Dick Roetman werkte tot zijn pensioen bij een bank, maar in zijn vrije tijd hielp hij mee bij talloze opgravingen, met name rond Nijmegen, ooit de Romeinse hoofdstad van de Lage Landen. Hij was getuige van spectaculaire vondsten en verzamelde veel kennis over de Romeinen in Nederland en over de knepen van het vak van de archeoloog. Van 2017 tot 2020 schreef hij daarover de populaire rubriek ‘Memoires van een amateur-archeoloog’ in Archeologie Magazine. Zijn verhalen zijn nu gebundeld in een full colour boek, prachtig vormgegeven door Sanne Heuker, grafisch vormgever bij Twin Media.

Van Oppidum Batavorum tot Romeins Fort Vechten is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in Romeinse sporen in de Nederlanden, én een must voor (hobby-) archeologen. Het boek is verkrijgbaar bij diverse Archeologische Musea door heel Nederland en natuurlijk bij het Waterlinie Museum Fort bij Vechten. Je kunt het ook bestellen via archeologieonline.nl. Of neem een jaarabonnement op Archeologie Magazine en ontvang dit boek als welkomstgeschenk.

Samenwerken? Rob van der Linden, marketingmanager rvanderlinden@virtumedia.nl of 030 – 692 06 77

Geïnteresseerd in een (re)styling van je boek of magazine? Roeland Dobbelaer: roelanddobbelaer@twinmediabv.nl of 06 42224455