Nieuwe uitgeverij Alea Publishers neemt per 1 juli de Foodbladen (zoals Bakkers in Bedrijf en EVMI) van Vakbladen.com over

Magazines in kiosk. Foto door Charisse Kenion via Unsplash

De nieuwe uitgeverij Alea Publishers van mediaondernemers en tevens broers Pepijn en Roeland Dobbelaer neemt per 1 juli de Foodbladen van Vakbladen.com over. De broers werken al langer samen met hun bedrijven, respectievelijk Virtùmedia (uitgeverij van meer dan 30 special interest bladen en vakbladen) en Twin Digital/Twin Media (vormgeving/webdesign en -bouw). Met de aankoop van de Foodbladen verstevigen ze hun samenwerking.

Tot de Foodbladen behoren o.a. Bakkers in Bedrijf, Vis Magazine, Vlees+, IJs Magazine, More Than Drinks! en EVMI.

Alle diensten en kennis in huis

Pepijn Dobbelaer, de beoogde algemeen directeur van Alea Publishers: “Gezien de steeds nauwere samenwerking tussen Twin Media en Virtùmedia is het een logische stap om nu ook gezamenlijke uitgeefactiviteiten te ondernemen. Twin Media pakt de productie van de bladen op (redactie, vormgeving en webbeheer) en vanuit Virtùmedia worden sales en marketing georganiseerd. We hebben in deze combinatie alle diensten en kennis in huis om de Foodbladen - en alles wat er rond deze bladen verder gebeurt, zoals online en evenementen - optimaal te kunnen verzorgen. Een prachtige kans.”

Goede vakbladen

Roeland Dobbelaer, die rol van uitgever binnen Alea Publishers zal oppakken: “De afgelopen jaren heb ik als interim uitgeefdirecteur bij Vakbladen.com de Foodbladen al goed leren kennen. Het zijn prachtige sterk renderende titels met een uitstekende redactie en goede commerciële mensen. In de wereld van de voedselproductie is veel aan de hand. Bedrijven en organisaties staan voor een grote omwenteling naar meer duurzaam. Hierover met goede vakbladen elke dag over schrijven is een grote uitdaging.”

Rik Stuivenberg: “Met de verkoop van ons Foodcluster aan de broers Dobbelaer komen deze titels in een omgeving terecht van professionele uitgevers die in staat zijn meer toegevoegde waarde te leveren. Vanuit de Publish Impulse Group blijven we met ons publishing platform betrokken bij de operatie van Alea Publishers.

Over Alea Publishers
Alea Publishers is een nieuw uitgeefbedrijf dat in Zeist zal worden gevestigd. Zie www.aleapublishers.nl.

Logo Virtumedia 
Over Virtùmedia                                                                                             

Virtùmedia is een multimediale uitgeverij uit Zeist waar samen met 25 mensen ruim 30 titels worden uitgegeven in eigenbeheer maar ook in opdracht van o.a. stichtingen en verenigingen. Zie: www.virtumedia.nl.
 

Logo Twin Digital
Over Twin Media
Twin Media is een mediagroep uit Culemborg met 25 mensen waaronder Twin Media (vormgeving en ontwerp van tijdschriften, boeken en huisstijlen en Woodwing expertise) en Twin Digital (webbouw en digitale magazines ‘Diziner’) vallen. Zie: www.twinmediabv.nl en www.twindigital.nl.

Logo Vakbladen.com
Over Vakbladen.com
Vakbladen.com is een jong mediabedrijf uit Den Haag, met merken in Techniek (o.a. TW, Maritiem Nederland), Chemie & Lifesciences (C2W, Labtechnology, Medicines, Mens & Molecule en Chemische Feitelijkheden), automatisering (Automatie l PMA, Cloudworks, Datacenter Works, Info Security Magazine en Vision & Robotics) en media (Handboek Nederlandse Pers en Persmanager), die via kennis- en informatieoverdracht professionals helpen met het beter uitoefenen van hun vak. Zie: www.vakbladen.com.