Restyling Het Wiel

Het Wiel, een landelijk tijdschrift voor en over bewoners van woonwagens, heeft een compleet nieuwe uitstraling gekregen en is in een nieuw moderner jasje gestoken. Het tijdschrift met onder meer informatie over woonwagencultuur, gemeentelijk beleid rond woonwagens, rechten van bewoners, discriminatie, hypotheken, verzekeringen en ga zo maar door, was toe aan een gezelligere, speelsere en vooral ook grotere vormgeving. Maar, misschien wel het allerbelangrijkste: de trots op de woonwagencultuur moest duidelijker naar voren komen in de uitstraling van het magazine. Sanne Heukers, grafisch vormgever bij het aan Virtùmedia gelieerde Twin Media, is met deze opdracht aan de slag gegaan.

Qua kleur heeft zij gekozen voor oranje, rood, paars en blauw. Omdat oranje trots uitstraalt, rood kracht uitstraalt en blauw bijvoorbeeld voor oprechtheid staat. Allemaal kleuren met betekenissen die dus passen bij de bewoners van woonwagens en hun cultuur. Ook hebben vaste rubrieken allemaal hun eigen kleur gekregen. Zo zijn ze in één oogopslag herkenbaar.

Artikelen zijn ruimer opgezet. Sanne heeft gekozen voor drie kolommen om het fijn leesbaar te houden, met grote duidelijke koppen en intro’s. Quotes hebben ook hun eigen kleur gekregen, om op de pagina’s meer kleurverschil aan te brengen. Ook is meer ruimte overgelaten voor groter beeldmateriaal.

Ten slotte is ervoor gekozen om de paginanummering aan de zijkant in de witruimte van het blad te plaatsen, voor een modernere en speelsere uitstraling die bovendien onderscheidend is van andere bladen. Daarbij is het herkenbare wieltje geplaatst dat ook is terug te vinden op de cover. Wielen zitten ook verwerkt in een vrolijk patroon, dat op meerdere pagina’s terug te vinden is en het tijdschrift tot een sfeervol geheel maakt.

Wij zijn erg blij met het resultaat, want tot nu toe hebben we louter positieve reacties over de restyling ontvangen, van zowel adverteerders als abonnees!

Bent u geïnteresseerd in een restyling van uw blad? Neem dan contact op met Roeland Dobbelaer: roelanddobbelaer@twinmediabv.nl of 0345 470 500

Meer weten over Het Wiel? Kijk op hetwiel.info.