Virtùmedia en Bazarow.com nemen de Boekenkrant over

Boekenkrant

Uitgeverij Virtùmedia en boekenplatform Bazarow nemen per vandaag de Boekenkrant over van Uphill Battle uitgevers. Virtùmedia is de uitgeverij van Pepijn Dobbelaer, zijn broer Roeland Dobbelaer is hoofdredacteur van Bazarow.com. De broers zijn eigenaar van diverse mediabedrijven in Zeist.

Roeland Dobbelaer wordt uitgever van de Boekenkrant. Dobbelaer over de overname. “De Boekenkrant is een prachtige krant, helemaal voor en door het boekenvak gemaakt. Het geeft al jaren informatie aan vele duizenden boekenliefhebbers over de nieuwste boeken. Het is heel jammer als de krant zou verdwijnen. Daarom zijn we verheugd dat de krant in ons uitgeefhuis in Zeist een plek krijgt en zo een doorstart krijgt. Uiteraard zullen we intensief gaan samenwerken met ons online boekenplatform Bazarow.”

Jan Louwers van Uphill Battle uitgevers over de overname: “De Boekenkrant heeft door de jaren heen kunnen rekenen op steun en waardering van boekhandelaren, uitgevers en natuurlijk lezers. Iedere editie werd met veel passie gemaakt door een enthousiast team. Helaas was het financieel niet meer mogelijk om de uitgave zelfstandig voort te zetten. Ondanks de teleurstelling dat we moesten stoppen met de Boekenkrant doet het me wel goed dat Pepijn en Roeland Dobbelaer nu hun schouders onder het blad gaan zetten. Als onderdeel van een grote sterke uitgeverij met alle schaalvoordelen die dat met zich meebrengt heeft de Boekenkrant daar een gezonde toekomst, daar ben ik van overtuigd!”

Virtùmedia en Bazarow nemen alle activiteiten van de Boekenkrant over. Ook alle lopende abonnementen van boekhandels, bibliotheken, scholen en particulieren worden overgenomen. De jaarafspraken die met uitgeverijen zijn gemaakt worden ook voortgezet. In oktober 2023 verschijnt er weer een editie van de Boekenkrant.

Over de Boekenkrant

De Boekenkrant is in 2007 opgericht met als missie om de fysieke boekhandels te ondersteunen. De Boekenkrant besteedt op een toegankelijke manier aandacht aan boeken in de genres literatuur, spanning, jeugd, non-fictie en strips. De onafhankelijke redactie is altijd op zoek naar actueel boekennieuws. Regelmatig geeft de Boekenkrant ook een special  uit. De BKYA,  BKJunior, BKGeschiedenis  en BKFilosofie verschijnen twee keer per jaar. De specials worden tezamen met de Boekenkrant verspreid in een oplage van 19.000 exemplaren. De Boekenkrant wordt verspreid via boekhandels, bibliotheken en scholen in Nederland en Vlaanderen.

Over Virtùmedia

Virtùmedia is een ambitieus en innovatief multimediabedrijf, dat ruim 40 sterke merken uitgeeft in de vorm van (digitale) magazines en websites, zowel special interest bladen als vakbladen. Virtùmedia geeft al diverse titels uit die een relatie hebben met de boekenwereld, zoals Schrijven Magazine, tijdschrift voor (aankomende) schrijvers en Tekstblad (over tekst & communicatie).

Over Bazarow

Bazarow.com (voorheen De Leesclub van Alles) is een online boekenplatform. Met meer dan 21.000 artikelen, recensies, reportages en interviews, is het een van de grotere boekensites in het Nederlandse taalgebied. Bazarow.com is opgericht door filosoof en mediaondernemer Roeland Dobbelaer, die tevens ook de hoofdredacteur is.

Redactie Bazarow