Virtùmedia geeft Oostenrijk Magazine een frisse herstart

Oostenrijk Magazine 1 2024

**Persbericht: Virtùmedia geeft Oostenrijk Magazine een frisse herstart**

Zeist, 19 januari 2024 – Virtùmedia, de toonaangevende Special Interest uitgeverij gevestigd in Zeist, maakt met trots bekend dat ze per 1 januari een succesvolle doorstart hebben gemaakt met het geliefde Oostenrijk Magazine. Na het gedwongen stopzetten van het print magazine in 2020 als gevolg van de coronapandemie, heeft Virtùmedia besloten nieuw leven te blazen in dit populaire lifestyle magazine over Oostenrijk.

FREN Media, de voorgaande uitgever van Oostenrijk Magazine, moest in 2020 de printversie stopzetten, maar wist de spirit van het magazine levend te houden via de online platformen. In het voorjaar van 2023 ontstond het idee om ook afstand te doen van de website, wat leidde tot de samenwerking met Virtùmedia. De uitgeverij, bekend van titels als Bergen Magazine, Wandelmagazine, BIKE explorer en SNOW explorer, zag direct potentieel in het herintroduceren van het print magazine.

*Oostenrijk Magazine: Leven, Genieten, Ervaren*                                    

Oostenrijk Magazine is een lifestyle magazine dat zich richt op iedereen die houdt van het goede leven en waarde hecht aan kwaliteit. Het magazine brengt verhalen over steden en regio’s, fiets- en wandelavonturen, tradities en gebruiken, iconische bedrijven en traditioneel handwerk. Naast het delen van favoriete recepten, biedt het magazine ook tips voor 'genotsadressen', variërend van topkoks tot innovatieve wijnboeren en producenten.

*Strategische uitbreiding binnen Virtùmedia*

De herlancering van Oostenrijk Magazine is een strategische stap voor Virtùmedia om versterking te zoeken binnen de domeinen waarin zij actief is. Hiermee streven ze naar uitbreiding van hun activiteiten en het versterken van hun positie als multimediale uitgeverij.

Over Virtùmedia:

Virtùmedia is een toonaangevende multimediale uitgeverij gevestigd in Zeist. Met meer dan 50 titels en een divers team van 60 professionals, bedient de uitgeverij verschillende interessegebieden in eigen beheer en in opdracht van stichtingen en verenigingen. Oostenrijk Magazine is een waardevolle aanvulling op het portfolio van Virtùmedia.

*Oostenrijk Magazine ligt vanaf 26 januari weer in de winkel en verschijnt 5x per jaar, ook als abonnement*