Virtúmedia op de Fiets en wandelbeurs

De Virtumedia stand op de Fiets en Wandelbeurs

Afgelopen maand was het zo ver: de Fiets en Wandelbeurs met Duitsland als themaland. De beurs kon voor het eerst in twee jaar weer plaatsvinden in Gent (18-19 februari) en Utrecht (24-26 februari). Aan Virtúmedia was de eer om een beursmagazine te maken, hetgeen resulteerde in 24 pagina’s vol fiets- en wandelinspiratie. Het magazine, met een oplage van 20.000 werd bij de ingang van de Fiets- en Wandelbeurs uitgedeeld aan de bezoekers. Ook was er in Utrecht de Virtúmedia Wandelzaal, waar lezingen en interviews plaatsvonden.

De Virtumedia Wandelzaal op de Fiets en Wandelbeurs

Winactie

Virtúmedia was zelf natuurlijk ook fysiek aanwezig op de Fiets en Wandelbeurs. De outdoor-sectie was vertegenwoordigd met een mooie stand (fun fact: de stands waren gemaakt van circulair karton, gemaakt door Kartent, bekend van de kartonnen festivaltentjes). Bezoekers konden door middel van een kleine woordzoeker een Jura 24 rugtas winnen van VAUDE. Bij de stand waren onze eigen Arjen, Daan en Bert aanwezig, samen met het hele team van accountmanagers, marketeers, stagiairs en redacteuren van outdoortitels Bergen Magazine, Wandelmagazine en BIKE explorer. Een bijkomend voordeel van de kartonnen tent bleek dat bezoekers hun favoriete wandelbestemming met stift konden achterlaten.

De stand met daarop de favoriete wandel en fietsbestemmingen van bezoekers

Interviews en lezingen

In de Virtúmedia Wandelzaal waren verschillende lezingen en interviews. Zo was er een lezing door Wim Huijser, die in zijn boek Maarten & Nicolien beleven het Pad van de Vrijheid de personages het Pieterpad laat bewandelen. De eerste boeken werden verkocht aan de Virtú-stand. Daarnaast waren er college-tour-achtige interviews met Jonathan van de Voorde (hoofdredacteur Bergen Magazine en Wandel Magazine) en Pascal Braakman (oprichter navigatie-app RouteYou) door Judith van Bilsen.

Ook digitaal

Het tijdschrift was niet alleen in print, maar ook digitaal te lezen. Hier konden bezoekers up to date blijven van wat er allemaal stond te gebeuren op de Fiets en Wandelbeurs. Het magazine kwam uit in twee delen: één voor, en één na de Fiets en Wandelbeurs. De lezingen en interviews zijn opgenomen, en deze verschijnen als podcast in deel twee van het magazine, dat eind maart 2023 uitkomt.

Arjen: ‘De Fiets en Wandelbeurs is eigenlijk een tof magazine-uitje. Omdat bij Virtúmedia de veel collega’s hybride werken en de meeste redacteuren voor reportages op pad zijn, ben je niet altijd samen met iedereen aan het werk. Iedereen die aan onze outdoorbladen meewerkt was op de Fiets en Wandelbeurs, en dat maakt het zo’n leuke reünie van alle afdelingen. Ondanks dat blijft het natuurlijk het allerleukst dat onze lezers naar de stand komen om hun persoonlijke wandel- en fietservaringen te delen.'